21 Ağustos 2016 Pazar

Duyu Bütünleme Terapileri Başladı...

Birinci kursda duyu bütünleme teorisi ve  değerlendime ile ilgili eğitimi tamamlamıştım. Kursun bitiminden bir ay sonra tedavi programını  belirleme ve tedavi uygulamaları kursunu aldım.

Şunu söylemeliyim ki düşündüğümden çok daha etkin bir şekilde kullanmaya başladım. Yaptığım değerlendirmeler sonucunda çocuklara bakış açım farklı boyutlar kazandı. Artık çocukların konuşma bozukluğunu değerlendirmekle kalmayıp, duyu bütünlüğü problemlerini değerlendiriyor ve  daha etkili terapi proramları planlayabiliyorum.

Uyguladığım terapiler çocukların tüm gelişim alanlarını desteklediği için sonuçlar çok daha yüz güldürücü. Duyu bütünleme terapisi öncelikle çocukların iletişim becerilerinin geliştiriyor, bulundukları ortamda daha sosyal ve dışa dönük olmalarını sağlıyor. Bu da alıcı ve ifade edici dil gelişimine çok büyük bir katkı demek.  Motor planlama yetenekleri geliştiği için artikulasyon becerilerinde aynı oranda artış demek.

Çocuğunuzda konuşma bozukluğu varsa mutlaka duyu bütünlüğü açısından da değerlendirme yaptırınız. Değerlendirmeleri ergoterapistler ve duyu bütünlüğü eğitimi almım fizyoterapistler yapabilir. Bu konuda dikkatli olmanızı tavsiye ederim...

Bu gözlemlerinden yola çokarak diyebilirm ki yapılan konuşma terapilerine ek olarak duyu bütünlüğü terapisi de eklenebilir. Bu da çocuğunuz için tam bir tedavi demektir .

Şimdilik bu kadar  yeni bir yayında görüşmek üzere...

Sevgiler...